http://saglikbf-bd.web.nku.edu.tr/

Beslenme ve Diyetetik Lisans Programı

Programı Sunan Akademik BirimBeslenme ve Diyetetik
Program DirektörüProf. Dr. Tülin Yıldız Uhdesinde
Program TürüLisans Programı
Kazanılan Derecenin SeviyesiLisans
Kazanılan DereceProgramı başarı ile tamamlayan öğrencilere Beslenme ve Diyetetik alanında lisans diploması verilir.
Eğitim TürüAraştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması
Kayıt Kabul KoşullarıTürk ve yabancı öğrenciler için genel kabul şartları programa başlamak için geçerlidir.
Önceki Öğrenmenin TanınmasıTürk Yüksek Öğretim kurumlarında öncel öğrenimin tanınması süreci daha başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin tüm programlarında da öncel eğitimin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, bölümlerin müfredatlarında yer alan zorunlu Yabancı dil dersi için her öğretim yılı başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da değişik yollarla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar.
Mezuniyet Koşulları Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları, Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 240'dır. Öğrencilerin aynı zamanda varsa zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur.
Program AmacıBeslenme ve diyetetik programının amacı, öğrencilere mesleki yaşamlarında gerekli olacak temel bilgi, beceri ve yetenekleri kazandırmak, kişisel ve mesleki yaşamlarında topluma örnek olabilecek, alanındaki gelişmeleri yakından izleyen, zamanını verimli kullanan ve etkili iletişim kurma becerilerine sahip, bilimsel etik kurallarının benimsemiş, yaşam boyu öğrenmenin bilincinde olan, insana ve topluma duyarlı diyetisyenler yetiştirmektir. Bölümde eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri 2 profesör, 2 Doktor Öğretim Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi, 3 Araştırma Görevlisi tarafından sağlanmaktadır. Yıllık kontenjanımız 70 öğrencidir. Öğretim Dili Türkçe´dir. Program, beslenme ve diyetetik alanı ile ilgili zorunlu dersler ile seçimlik dersleri içermektedir. 3. ve 4. yılda, uygulamaya yönelik olarak “Toplum Sağlığında Beslenme”, “Klinik Beslenme Çocuk”, “Klinik Beslenme Yetişkin”, “Toplu Beslenme Sistemleri” ve “Kurum ve Hastanede Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları” ana başlıkları altında sunulan uygulama dersleri bulunmaktadır.
Mezunların Mesleki ProfilleriMezunlar, hastanelerde klinik diyetisyen veya yönetici diyetisyen olarak, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında yönetici diyetisyen veya toplum sağlığı diyetisyeni, besin sanayinde, bireysel diyet danışma ve eğitim merkezlerinde çalışabilmekte ve/veya akademisyen olarak istihdam edilebilmektedir.
Bir Üst Dereceye GeçişLisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES ve YDS sınavlarından geçerli not almaları koşuluyla kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Her dönem en az bir vize sınavı uygulanır. Vizelerin yanı sıra, her dönemin başında verilen dönem içeriğinde tarihleri belirtilen proje ve ödevler verilir. Her dönemin sonunda, öğrencinin final sınavına girmek zorundadır. Kriterler (ara sınav, proje, ödev ve final gibi) ve dönem sonu notuna etki oranları dönem başında dağıtılan ve/veya web sitesinde yayınlanan ders içerikleri açık biçimde belirtilir. Öğrenci yönetmeliği ve akademik takvime göre final sınavları üniversite tarafından belirlenen ve ilan edilen tarih ve yer ve zamanlarda yapılır.  Öğrencinin dönem sonu notu ders sorumlusu tarafından ara sınav, proje, ödev ve final sınavı sonuçlarına göre verilir. 

 

Namık Kemal Üniversitesinde geçme notu 100 üzerinden 60’tır. Ancak Final ya da bütünleme sınav sonucunun en az 50 olması zorunludur. Sınavlar, tam not 100 üzerinden değerlendirilir. Bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %40’u ile yarıyıl/yıl sonu sınavında veya bütünleme sınavında alınan notun %60’inin toplamıdır. Ancak, bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ilgili fakülte/yüksekokul kurulunca karar alınmak ve yarıyıl başında ilan edilmek şartıyla ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile %50’si arasında, yarıyıl/yıl sonu veya bütünleme sınavında alınan notun %70’i ile %50’si arasında değişebilen ve oranlar toplamı %100 olacak şekilde de hesaplanabilir. Hesaplama sonucunda, ondalık noktadan sonra gelen ilk sayı beşten küçük ise bir alt tam sayıya, beş veya beşten büyük ise bir üst tam sayıya yükseltilerek kesinleştirilir.

 

http://oidb.nku.edu.tr/yonetmenlik/2011eos.pdf adresinde bulunabilir.

Dönem sonu-bütünleme notu dersin sorumlusu tarafından değerlendirme kriterleriyle birlikte Öğrenci İşlerine teslim edilir. Dönem sonu ve bütünleme notları öğrenci bilgi sisteminde yayınlanarak ilan edilir. 

Notlar:

Alınan her ders için öğrenciye dönem notu olarak aşağıda belirtilen harf notları verilir.  Harf notları, katsayı ve oran karşılıkları aşağıdaki gibidir.Öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde esas alınan notlama sistemi, aşağıda belirtilen dereceler ve harfler ile ifade edilir:

 

Puan

Harfli Notu

Katsayı

Başarı Durumu

90-100

AA

4.00

Başarılı

80-89

BA

3.50

Başarılı

70-79

BB

3.00

Başarılı

65-69

CB

2.50

Başarılı

60-64

CC

2.25

Başarılı

50-59

DD

2.00

Başarısız

30-49

FD

1.00

Başarısız

0-29

FF

0.00

Başarısız

 

 

 

 

Öğrenciler DD, FD yada FF aldıkları dersleri dersin açıldığı ilk dönem almak zorundadırlar.

Başarılı Öğrenciler

Önlisans/lisans öğrenimini tamamlayan ve genel ağırlıklı not ortalaması 3.00 ile 3.49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi; ortalaması 3.50 veya üstü olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar.

 

Eğitim Öğretim Metotları

ğretme - öğrenme yöntem ve stratejileri, öğrencilerin kendi kendine çalışma, yaşam boyu öğrenme, gözlem yapma, başkasına öğretme, sunma, eleştirel düşünme, takım çalışması, bilişimden etkin yararlanma gibi becerilerini arttıracak şekilde seçilmektedir.

Ayrıca, öğretim tarzının farklı kabiliyetleri olan öğrencileri destekleyecek biçimde olmasına dikkat edilir. Programda kullanılan eğitim-öğretim metotları aşağıdaki listede verilmiştir*:

*EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ

BAŞLICA ÖĞRENME FAALİYETLERİ

KULLANILAN ARAÇLAR

Ders

Dinleme ve Anlamlandırma

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Tartışmalı Ders

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Özel Destek / Yapısal Örnekler

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Rol Yapma / Drama

Önceden planlanmış özel beceriler

Standart derslik teknolojileri, özel donanım

Problem Çözme

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Vaka Çalışması

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Beyin Fırtınası

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

KüçükGrup Tartışması

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Gösterim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Benzetim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, Bilişim becerileri

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Seminer

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, Dinleme ve anlamlandırma, yönetsel beceriler

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Grup Çalışması

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta, çevrimiçi sohbet,
Web tabanlı tartışma forumları

Saha/Arazi Çalışması

Gözlem/durumları işleme, Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Laboratuar

Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması

Özel donanım

Ödev

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta

Sözlü

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, durumları işleme, soru geliştirme, yorumlama, sunum

 

İnceleme/Anket Çalışması

Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Panel

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Konuk Konuşmacı

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz,
özel donanım

Öğrenci Topluluğu Faaliyetleri/ Projeleri

Gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, yönetsel beceriler, Önceden planlanmış özel beceriler

 

(*) Dersin özelliklerine göre burada belirtilen yöntemlerin biri veya birkaçı uygulanabilir.

Program Çıktıları

1-Beslenme ve Diyetetik alanında bilimsel araştırma tasarlar, uygular ve sonuçlarını analiz ederek yorumlar.
2-Beslenme ve Diyetetik alanında temel mesleki bilgiye ve bunları uygulama becerisine sahiptir.
3-Bilimsel kanıta dayalı beslenme müdahalelerini planlar, uygular, izler ve değerlendirir.
4-Ekip çalışmasına yatkındır. Etkili iletişim kurar.
5-Görev, hak ve sorumluluklarını bilir. İlgili yasal mevzuat ve mesleki etik kurallarına uygun davranır.
6-Öğrenciler beslenme ve diyetetik alanındaki gelişmeleri takip eder, mesleğinin gerektirdiği güncel bilgi/bilişim teknolojileri ile ekipmanları kullanır.
7-Ulusal ve uluslararası beslenme plan ve politikalarının oluşturulmasına katkı sağlar.

Müfredat

Beslenme ve Diyetetik Kredili Ders Yapısı Şeması



1. Sınıf



2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
BDB101 Beslenme İlkeleri I 2 3 6
BDB102 Temel Kimya I 3 1 6
BDB103 Temel Matematik 3 0 3
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce) 2 0 2
Seçmeli 2024-2025 BVD I. YARIYIL SEÇMELİ() 9
BDBS002 Fiziksel Aktivite 2 0 3
BDBS003 Genel Ekonomi 2 0 3
BDBS001 Sağlıklı Besin Seçimi 2 0 3
BDBS040 Sosyoloji 2 0 3
BDBS004 Türk Mutfak Kültürü 2 0 3
Toplam AKTS: 30

2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
BDB206 Beslenme İlkeleri II 2 3 5
ORTSEC687 Kariyer Planlama 1 0 2
BDB202 Temel Kimya II 3 1 5
BDB203 Tıbbi Biyoloji ve Genetik 3 0 3
TDİ102 Türk Dili II 2 0 2
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 2
Seçmeli 2024-2025 BVD II. YARIYIL SEÇMELİ() 9
BDBS007 Biyoteknoloji 2 0 3
BDBS101 Demografik Yapı ve Sağlık 2 0 3
BDBS005 Dünya Mutfakları 2 0 3
BDBS006 Güzel Sanatlar 2 0 3
BDBS011 İletişim 2 0 3
BDBS008 Sağlığın Geliştirilmesi 2 0 3
BDBS041 Temel Psikoloji 2 0 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

2. Sınıf



2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
BDB305 Anatomi I 2 0 3
BDB302 Besin Kimyası ve Analizleri I 2 3 6
BDB307 Beslenme Biyokimyası I 3 0 6
BDB304 Fizyoloji I 2 0 3
BDB310 Genel Mikrobiyoloji 2 2 6
Seçmeli 2024-2025 BVD III. YARIYIL SEÇMELİ() 6
BDBS009 Besin Güvenliği 2 0 3
BDBS015 Besin Kontrolünde Tanı Teknikleri 2 0 3
BDBS010 Beslenme Bilimlerinde Temel İlkeler I 2 0 3
BDBS112 Bilgisayar Bilimi 0 2 3
BDBS0017 İlk Yardım 2 0 3
BDBS113 Mesleki Yabancı Dil I 2 0 3
Toplam AKTS: 30

2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
BDB409 Anatomi-II 2 0 3
BDB402 Besin Kimyası ve Analizleri II 2 3 6
BDB411 Besin Mikrobiyolojisi 2 2 6
BDB410 Beslenme Biyokimyası II 3 0 6
BDB404 Fizyoloji II 2 0 3
Seçmeli Universite Seçimlik() 3
UNİSEC-SBF 003 Besin Hijyeni 2 0 3
Seçmeli 2024-2025 BVD IV. YARIYIL SEÇMELİ() 6
BDBS109 Besin Hazırlama ve Pişirme Teknikleri 2 0 3
ORTSEC004 Besin Hijyeni 2 0 3
BDBS012 Besin İşleme Yöntemleri 2 0 3
BDBS011 Beslenme Bilimlerinde Temel İlkeler II 2 0 3
BDBS039 Bilim Tarihi 2 0 3
BDBS114 Mesleki Yabancı Dil II 2 0 3
Toplam AKTS: 33
Yıllık Toplam AKTS: 63

3. Sınıf



2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
BDB501 Anne ve Çocuk Beslenmesi 2 2 5
BDB502 Hastalıklarda Diyet Tedavisi I 2 3 5
BDB507 Toplu Beslenme I 3 0 5
BDB504 Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması 3 0 6
Seçmeli 2024-2025 BVD V. YARIYIL SEÇMELİ() 9
BDBS029 Acil ve Afet Durumlarında Beslenme 2 0 3
BDBS030 Akademik Yazma ve Okuma Becerileri 2 0 3
ORTSEC003 Besin Toksikolojisi 2 0 3
BDB505 Beslenme Eğitimi 2 0 3
BDBS017 Sağlık Bilimlerinde Araştırma Yöntemleri 2 0 3
BDBS028 Yaşlılarda Beslenme 2 0 3
Toplam AKTS: 30

2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
BDB604 Beslenme Epidemiyolojisi 3 0 4
BDB601 Çocuk Hastalıklarında Beslenme Tedavisi 2 3 6
BDB602 Hastalıklarda Diyet Tedavisi II 2 3 6
BDB603 Toplu Beslenme II 3 0 5
Seçmeli 2024-2025 BVD VI. YARIYIL SEÇMELİ() 6
BDBS020 Besin İlaç Etkileşimi 2 0 3
BDBS605 Besin Mevzuatı ve Kontrolü 2 0 3
ZGM305 Gıda Katkı Maddeleri 2 0 3
BDBS031 Menü Planlama 2 0 3
BDBS032 Obezite Yönetimi 2 0 3
BDBS019 Sporcu Beslenmesi 2 0 3
Üniversite Seçmeli Genel/Üniversite Seçmeli Ders Havuzundan Toplam 3 AKTS Alabilir 3
UNİSEC-CMF 005 AB ve Türkiye´de Çevre Politikaları(Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 2 0 3
UNİSEC-VEF 004 Apiterapi(Veteriner Fak.-Veteriner) 2 0 3
UNİSEC-İHF 009 Arapça´ya Giriş(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
UNİSEC-CMF 010 Araştırma ve Raporlama Teknikleri(Çorlu Müh. Fak.-İnş.Müh.) 2 0 3
MİMS027 Araştırma Yöntemleri(Güz. San.,Tas. ve Mim. Fak.-Mimarlık) 3 0 3
UNİSEC-ZF 007 Bal Arısı Yetiştirme Teknikleri(Ziraat Fak.-Tar.Bytek.) 2 0 3
UNİSEC-FEF 010 Bilim Tarihi(Fen - Edebiyat Fak.-Fizik) 2 0 3
UNİSEC-ZF 008 Bitki Gen Kaynakları(Ziraat Fak.-Tar.Bytek.) 2 0 3
ÇEKO405 Çalışan Sağlığı ve Güvenliği(İktisadi ve İdari Bil. Fak.-Çal.Eko.End.İlş) 3 0 5
UNİSEC-DİS 001 Diş Çürüğü Epidemiyolojisi ve Çürük Önleyici Yaklaşımlar(Spor Bil.Fak.-) 2 0 3
UNİSEC-DİS 002 Diş ve Diş Eti Sağlığı İçin Koruyucu Uygulamalar(Spor Bil.Fak.-) 2 0 3
UNİSEC-ZF 012 Doğada Yaşam ve Hayatta Kalma(Ziraat Fak.-Top.Bil.Bit.Bes.) 2 0 3
UNİSEC-GSF 009 Doğa Koruma Politikaları(Güz. San.,Tas. ve Mim. Fak.-Pey.Mim.) 2 0 3
UNİSEC-İBF 007 Ekolojik İktisat(İktisadi ve İdari Bil. Fak.-İkt) 2 0 3
UNİSEC-FEF 022 Etnobotanik Araştırmaları(Fen - Edebiyat Fak.-Coğrafya) 2 0 3
UNİSEC-ZF 005 Fonksiyonel Gıdalar (Ziraat Fak.-Gıd.Müh.) 2 0 3
UNİSEC-ZF 006 Girişimcilik(Ziraat Fak.-Tar.Ek.) 2 0 3
UNİSEC-ZF 006 Girişimcilik(Ziraat Fak.-Tar.Ek.) 2 0 3
UNİSEC-İBF 009 Girişimcilik(İktisadi ve İdari Bil. Fak.-İşlt.) 2 0 3
UNİSEC-İHF 001 Güncel İnanç Problemleri(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
UNİSEC-ZF 014 Hobi Amaçlı Kanatlı Üretimi(Ziraat Fak.-Zootek.) 2 0 3
UNİSEC-CMF 004 İklim Bilgisi(Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 2 0 3
UNİSEC-İHF 010 İleri Seviye Osmanlı Türkçesi(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
UNİSEC-VEF 005 Medikal Fotoğrafçılık(Veteriner Fak.-Veteriner) 2 0 3
UNİSEC-ZF 013 Organik Hayvansal Üretim(Ziraat Fak.-Zootek.) 2 0 3
UNİSEC-ZF 009 Organik Tarım(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
UNİSEC-CMF 009 Rekabet Yönetimi(Çorlu Müh. Fak.-End.Müh.) 2 0 3
UNİSEC-İBF 014 Siyaset Sosyolojisi(İktisadi ve İdari Bil. Fak.-Si.Bi.Ka.Yön.) 2 0 3
UNİSEC-İHF 008 Siyer-i Nebi(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
UNİSEC-SPF 002 Spor ve Turizm(Spor Bil.Fak.-) 2 0 3
UNİSEC-CMF 006 Sürdürülebilirlik ve Yaşam Döngüsü Analizi(Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 2 0 3
UNİSEC-SBF 006 Teknoloji Bağımlılığı(S.B.F-Hemşirelik) 2 0 3
UNİSEC-FEF 006 Temel Arkeoloji Bilgisi(Fen - Edebiyat Fak.-arkeo) 2 0 3
UNİSEC-FEF 004 Temel Japonca(Fen - Edebiyat Fak.-Alm.Dil.Ed.) 2 0 3
UNİSEC302 Temel Japonca(Fen - Edebiyat Fak.-Fra.Dil.Ed.) 4 0 4
UNİSEC-ZF 010 Tıbbi ve Aromatik Bitkiler(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
UNİSEC-DİS 003 Toplumda Ağız ve Diş Sağlığı Yönetimi(Spor Bil.Fak.-) 2 0 3
UNİSEC-HF 002 Tüketicinin Hakları ve Korunması(Hukuk Fakültesi-Hukuk) 2 0 3
UNİSEC-TMDK 001 Türk Müziği I(Türk Müziği Devlet Kons.-Çalgı Eğitimi) 2 0 3
MLYB701 Türk Vergi Sistemi I (İktisadi ve İdari Bil. Fak.-Maliye) 3 0 5
UNİSEC-İBF 004 Veri Bilimine Giriş(İktisadi ve İdari Bil. Fak.-Maliye) 2 0 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

4. Sınıf



2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
BDB702 Kurum ve Hastanede Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları I 2 28 17
BDB705 Mezuniyet Çalışması I 0 2 7
Seçmeli 2024-2025 BVD VII. YARIYIL SEÇMELİ() 6
BDBS025 Besin Destek Ürünleri 2 0 3
BDBS021 Beslenme ve Diyetetik Alanında Danışmanlık Hizmetleri 2 0 3
BDBS022 Beslenme ve Genetik 2 0 3
BDBS024 Biyoistatistik 2 0 3
BDBS033 Enteral ve Parenteral Beslenme 2 0 3
BDBS027 Felsefe 2 0 3
BDBS026 Metabolizma Hastalıkları 2 0 3
BDBS023 Moleküler Beslenme 2 0 3
BDBS110 Seminer I 0 2 3
Toplam AKTS: 30

2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GNÇ001 Gönüllülük Çalışmaları 1 2 4
BDB802 Kurum ve Hastanede Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları II 2 28 17
BDB807 Mezuniyet Çalışması II 0 2 3
Seçmeli 2024-2025 BVD VIII. YARIYIL SEÇMELİ() 6
BDBS038 Besin İntoleransı ve Alerjiler 2 0 3
BDBS034 Beslenme ve Diyetetik Alanında Branşlaşma 2 0 3
BDBS036 Beslenme ve Diyetetik Alanında Etik 2 0 3
BDBS035 Beslenme ve İmmünoloji 2 0 3
BDBS037 Beslenme ve Kanser Etkileşimi 2 0 3
BDBS039 Bilim Tarihi 2 0 3
BDBS013 Fonksiyonel Besinler ve Sağlık 2 0 3
BDBS111 Seminer II 0 2 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60